Haarlemmermeer – Jaarlijkse truckrun voor bewoners van de Cruquiushoeve

Haarlemmermeer, 28 september 2018 – Traditie getrouw heeft de Stichting Het Reservewiel weer een truckrun georganiseerd voor de bewoners van de Cruquiushoeve (Sein).

Rond één uur beklommen de bewoners de tientallen vrachtwagens voor een rondrit door de Haarlemmermeer.

Het was een konvooi van ruim 80 trucks en 30 verkeersregelaars en meerdere agenten op motoren.

De route ging dit jaar van de Cruquius, richting Lisserbroek. Vervolgens via de Lisserweg naar de Hoofdweg om deze te volgen dwars door Nieuw-Vennep. In Hoofddorp werd afgeslagen bij de Nieuwe Bennebroekerweg om via de Spoorlaan, Graan voor Visch via het Burgemeester van Stamplein weer naar de Hoofweg te rijden.

De Hoofdweg werd helemaal afgereden tot Zwanenburg waar de stoet op Proosdij werd opgewacht door de jeugdbrandweer die een ereboog maakte voor de lange stoet vrachtwagens. Van Zwanenburg ging de rit weer terug naar de Cruquiushoeve waar de rit wordt afgesloten met een barbecue op het terrein en optredens van diverse artiesten.

Beeld: Keesjan Haasnoot