Hoofddorp – Automobiliste ziet twee fietsers over het hoofd op de Waddenweg

Hoofddorp, 12 juli 2019 – Op de Waddenweg zijn vrijdagmiddag twee fietsers gewond geraakt toen ze over het hoofd werden gezien door een automobiliste.

Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats ter hoogte van het Bollenlaantje. Beide fietsers, twee jonge dames, kwamen ten val.

Een van de jonge dames is overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg. De tweede vrouw liep een paar flinke beurse plekken op, en is met haar vriendin meegereden naar het ziekenhuis.

De automobiliste kon na de afhandeling, geschrokken haar weg vervolgen.

Foto’s: Eric van Lieshout

Total Page Visits: 6163 - Today Page Visits: 1

3 Thoughts to “Hoofddorp – Automobiliste ziet twee fietsers over het hoofd op de Waddenweg”

 1. Jomanda

  zou inderdaad beter zijn als fietsers geen voorrang hebben.

 2. viffer

  Fietsers geen voorrang meer geven is symptoombestrijding, beter zorg je ervoor dat automobilisten opletten en misschien een beetje gas terugnemen als ze een kruising met een fietspad naderen waarbij ze niet kunnen zien of die overgestoken kan worden. Maar ja, voor veel automobilisten is het autorijden maar bijzaak, de passagiers, radio, telefoon en weet ik veel wat zijn allemaal veel belangrijker dan opletten …

 3. Martijn

  Je vraagt je af hoe dat kan he, een weg met een doorgaand en druk gebruikt fietspad waar fietsers nooit een strobreed in de weg wordt gelegd en ze vanwege hun gedrag zelfs een kronkel in de weg hebben aangelegd bij precies dat oversteekpad. En die fietsers hadden helemaal gelijk hoor, ze hadden voorrang. Wel aangereden in een auto die daar niks van voelde, maar voorrang joh!

  Die hele Waddenweg moet op de schop. Vandaag is het hier, morgen is het weer bij de oprit van een eiland waar chauffeurs dat drukke fietspad moeten oversteken en dan proberen in te voegen, zonder wachtplekken die groot genoeg zijn om even te blijven staan. Fietsers horen nergens voorrang te krijgen, want als ze het wel hebben stoppen ze met zelf opletten.

Comments are closed.