Schiphol – 10 aanhoudingen na aantreffen drugs

Schiphol / Maastricht, 13 juni 2019 – De Koninklijke Marechaussee heeft tien personen aangehouden in de leeftijd van 30 tot 40 jaar, in verband met drugssmokkel. De aanhoudingen vonden plaats in Almere, Amsterdam en rondom Schiphol. De verdachten komen uit Polen, Azerbeidzjan, Nederland en Letland.

Medio januari werd bij een logistiek dienstverlener aan Schiphol 27 kilo cocaïne gevonden tussen een partij bloemen. Naar aanleiding hiervan is de Koninklijke Marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart naar de herkomst van deze verdovende middelen. Gedurende dit onderzoek heeft de Marechaussee in april een zending van 160 kilo cocaïne kunnen onderscheppen op Maastricht Aachen Airport. Ook deze zending zat verstopt tussen een partij bloemen. Alle verdachten waren tijdens het onderzoek werkzaam bij het logistiek bedrijf of hadden daar in het verleden gewerkt.

Acht verdachten bevinden zich nog in voorlopige hechtenis. De Marechaussee doet verder onderzoek in de zaak.

Total Page Visits: 3766 - Today Page Visits: 3