Hoofddorp – Coffeeshop Superfly gesloten

Hoofddorp, 17 mei 2019 – De voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland heeft donderdag 16 mei het verzoek van coffeeshop Superfly uit Hoofddorp om een tijdelijke gedoogverklaring afgewezen. Dat betekent dat Superfly voorlopig niet open mag.

De exploitant heeft de coffeeshop zelf op 8 mei gesloten, omdat hij anders strafvervolging riskeerde wegens handel in drugs zonder gedoogverklaring. De exploitatievergunning en gedoogverklaring voor de verkoop van softdrugs waren namelijk op 1 mei verlopen en Superfly heeft de aanvraag voor de nieuwe exploitatievergunning te laat ingediend. Ook is er in april een te grote handelsvoorraad aangetroffen.

Burgemeester Hoes: ‘De coffeeshopbranche is gevoelig voor criminele inmenging. Het gedogen van een coffeeshop zonder exploitatievergunning en gedoogverklaring is daarom onwenselijk. Ik ben er zeer tevreden over dat de voorzieningenrechter deze zienswijze heeft overgenomen.’

Bij de aanvraag van een exploitatievergunning en gedoogverklaring voor de verkoop van softdrugs wordt altijd onderzoek gedaan door het Landelijk Bureau Bibob (van het Ministerie van Justitie en Veiligheid). In dit geval heeft het Landelijk Bureau Bibob een negatief advies gegeven. De voorzieningenrechter heeft in zijn afwijzing mee laten wegen dat burgemeester Hoes daarom voornemens is om de aangevraagde vergunning te weigeren.

De huidige exploitant kan de coffeeshop niet meer openen als de burgemeester de vergunning weigert.

Total Page Visits: 3361 - Today Page Visits: 3