Haarlemmermeer – Bevrijdingstour en defilé op het Harmonieplein

Haarlemmermeer, 5 mei 2019 – Op zondagmiddag werd de bevrijding gevierd op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep.

Onderdeel hiervan was een bevrijdingstour door de Haarlemmermeer van klassieke legervoertuigen en voertuigen van het Nederlands Transport Museum. De voertuigen werden tijdens hun aankomst feestelijk binnengehaald door The Royal Hamilton Light Infantery & The Queens own Riffles of Canada en werd defilé afgenomen door locoburgemeester Marjolein Steffens, veteranen en de koningin van Nieuw-Vennep.

Hierna werden de voertuigen op het Harmonieplein gezet, zodat jong en oud de wagens kon bewonderen. Inclusief een echte Auster, een verkenningsvliegtuig uit 1943, en een Landsverk m38 pantserwagen uit 1938.

Foto’s: Eric van Lieshout

 

One Thought to “Haarlemmermeer – Bevrijdingstour en defilé op het Harmonieplein”

  1. Chris Rauch

    Ik mocht deelnemen met deze tocht,op mijn Harley Davidson uit 1945,een zgn WLA
    Kan niets anders zeggen dat de dag niet vergeten kan worden,qua organisatie .Ik heb de dag alleen maar genoten. De rit was geweldig,goed uit gezet en zeker goed beveiligd,door de bijgeleiders motorijders,een compliment !!

Comments are closed.