Zwanenburg – Clubhuis Outlaw Motorcycle Gang in Zwanenburg verwijderd

Zwanenburg, 30 april 2019 -Het clubhuis van de Outlaw Motorcycle Gang (OMG) Trailer Trash Travellers op bedrijventerrein De Weeren in Zwanenburg is verwijderd. Het clubhuis werd twee weken geleden aangetroffen op het bedrijventerrein bij een controle van de gemeente Haarlemmermeer.

Volgens het bestemmingsplan is het houden van bijeenkomsten hier niet toegestaan en was het clubhuis hier dus illegaal gevestigd. De controle van de gemeente in het pand waar het clubhuis is aangetroffen, maakt deel uit van de aanpak van ondermijning.

Ondermijning

De aanpak van ondermijning heeft prioriteit in de gemeente Haarlemmermeer. Criminele ondermijning van de lokale samenleving is vaak niet zichtbaar. Criminelen zorgen ervoor dat ze buiten beeld blijven, en inwoners en ondernemers hebben schijnbaar weinig tot geen last van hun activiteiten. Maar, ‘door ondermijning raken onder- en bovenwereld structureel met elkaar verbonden, en kan de rechtsorde in gevaar komen’, aldus burgemeester Onno Hoes.

Bij ondermijning gaat het bijvoorbeeld om woon- en adresfraude, criminele samenwerkingsverbanden of criminele activiteiten op bijvoorbeeld (verouderde) bedrijventerreinen, illegale prostitutie en drugsproductie en -handel. Ook OMG’s hebben een ondermijnend karakter en gedragen zich vaak normoverschrijdend en crimineel. OMG’s zijn dan ook niet welkom in Haarlemmermeer

Misschien vindt u dit ook interessant?