Hoofddorp – Verkeerscontrole en rollerbankcontrole (update: resultaat)

Hoofddorp, 17 april 2019 – De politie heeft vandaag meerdere verkeerscontroles gehouden in Hoofdorp.

In de ochtend werd een verkeerscontrole gehouden op de Paviljoenslaan in samenwerking met de belastingdienst. Hierbij werd gebruik gemaakt van twee ANPR-wagens, één van de belastingdienst en één van de politie.

Voertuigen die een “hit” kregen werden door politiemotoren uit het verkeer geplukt en naar de controle locatie gebracht. Ook werden diverse voertuigen door de motoragenten uit het verkeer gehaald met bijvoorbeeld een “te” lange lading.

In de middag werd er gecontroleerd met een rollerbank op het Beursplein. Hier werden scooters en snorscooter gecontroleerd op hun constructie snelheid.

Bij de controles werden meerdere overtredingen geconstateerd, in totaal werden er 26 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere een “te” lange lading, rijden zonder rijbewijs, mobiel bellen, verkeerd kenteken en 8 bromfietsen kregen een WOK-melding wegens overschrijding van de constructie snelheid.

De politie heeft ook één voertuig buiten gebruik gesteld ivm openstaande boetes.

De belastingdienst heeft onder andere 15.000 Euro geïnd en twee voertuigen in beslag genomen, één voertuig is daadwerkelijk afgevoerd.

Foto’s: Eric van Lieshout

Misschien vindt u dit ook interessant?