Heemskerk – Snelweg A9 tijdlang afgesloten richting Alkmaar ter hoogte van parkeerplaats Twaalfmaat

Heemskerk , 17 april 2019 – in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks kwart voor 5 is er een ongeval gebeurt op de A9. Als gevolg van het ongeval was de A9 tussen Beverwijk en Heemskerk ruim een uur compleet afgesloten.

Een taxi raakte door onbekende reden aan de rechterzijde in de berm en kwam vervolgens in een slip na een botsing regen de vangrail aan de middenberm midden op de weg tot stilstand. De ambulancedienst heeft de beide inzittenden nagekeken. gelukkig raakte beide personen door het ongeval niet gewond. Omdat de elektrische auto vreemde geluiden maakte is de brandweer opgeroepen om de auto veilig te stellen. nadat de brandweer de auto heeft veiliggesteld kon de auto worden geborgen. Doordat de auto tegen de vangrail aan de linkerzijde van de weg was gebotst waren er ook allemaal brokstukken op de rijbaan richting Beverwijk / Haarlem terecht gekomen. tijdelijk werden 2 rijstroken afgesloten zodat de weg daar vrij van rommel kon worden gemaakt. De vangrail is dusdanig beschadigd dat deze direct gerepareerd dient te worden. De herstel ploegen zijn onderweg daarom zal in de richting van Alkmaar nog een tijdlang rijstroken afgesloten blijven.

Fotografie: Chris Soellaart

3717total visits,2visits today