Vijfhuizen – Zeer grote brand in auto bedrijf spaarnwouderweg

Vijfhuizen, 4 maart 2019 – Aan de Spaarnwouderweg is maandagavond een zeer grote brand uitgebroken.

De brand is omstreeks 07.15 uur uitgebroken in een autobedrijf. De brandweer heeft de brand vrij snel opgeschaald naar zeer grote brand. De brandweer is direct begonnen met het insluiten van de brand, om de kans op uitbreiding te beperken.

Omstreeks 22.15 uur is het sein brandmeester gegeven. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt. Naast het brandende pand is een Hondenkennel deze is geëvacueerd.

Er wordt continue gemeten op gevaarlijke stoffen. De rook bevat geen gevaarlijke stoffen. Rook is altijd schadelijk voor de gezondheid en het advies is ook om uit de rook te blijven. Mocht je last hebben van de rook, sluit dan ramen en deuren. Indien mogelijk schakel dan mechanische ventilatie uit.

De veiligheidsregio staat in nauw contact met Rijkswaterstaat en Schiphol vanwege de rook die over A9 trekt. Voor de A9 was een snelheid beperking ingesteld. Voor deze brand was ook een team uit Wassenaar opgeroepen deze heeft bijzondere blusmiddelen.

Fotografie: Chris Soellaart

Total Page Visits: 7880 - Today Page Visits: 2

2 Thoughts to “Vijfhuizen – Zeer grote brand in auto bedrijf spaarnwouderweg”

  1. Bert65

    WElke stoffen zaten er precies in de rook?

    1. Ik denk dat je voor het juiste antwoord bij de veiligheidsregio moet zijn..

Comments are closed.