Aalsmeer – Buspassagier na het uitstappen aangereden door personenwagen

Aalsmeer, 29 januari 2019 – Dinsdagochtend is buspassagier na het uitstappen van de bus ernstig gewond geraakt toen ze aangereden werd door een personenwagen op de Aalsmeerderweg in Aalsmeer.

De vrouw wilde na het uitstappen de weg via de achterkant van de bus de weg oversteken, maar zag hierbij een auto op de andere rijbaan over het hoofd. Door klap van de aanrijding raakte ze ook een auto die achter de bus stond te wachten. Het slachtoffer is met zeer ernstig letsel onder politie begeleiding per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan.

Foto’s: Rob Franken

Total Page Visits: 9578 - Today Page Visits: 3

2 Thoughts to “Aalsmeer – Buspassagier na het uitstappen aangereden door personenwagen”

 1. Siebrand

  Niet helemaal mee eens dat “eigen schuld”.
  Bij je rijles wordt altijd gehamerd (als je een goede rijschool hebt dan) op het feit dat je bij een halterende bus ALTIJD bedacht moet zijn op overstekend wild!
  Je dient als automobilist daar met gepaste snelheid de bus te passeren klaar om in een geval als dit tijdig te kunnen remmen.
  Dat deze vrouw door de klap tegen een andere wagen aangeslingerd werd zegt zoveel als dat de automobilist onvoldoende voorzichtig was en te snel de bus passeerde.
  In dit geval: ja ze had niet zomaar over mogen steken en is daarin schuldig, maar tegelijk is de automobilist ook schuldig aan onvoorzichtig rijden en een al op het asfalt zijnde voetganger geen voorrang te verlenen. Ze was immers al minimaal enkele meters op het afsfalt op dat moment.
  Leuk gevalletje voor de schadeverzekeraar, juridiscsh een puzzeltje

 2. Mira

  niet goed gekeken. Eigen schuld dus.
  altijd link om van achter de bus over te steken. Is moeilijk te zien.

Comments are closed.