Heemstede – Grote Chloorlekkage in kelder Sportcomplex Sportplaza Groenendaal (UPDATE)

Heemstede, 27 januari 2019 – Zondagmiddag omstreeks 2 uur is de  lekkage opgemerkt en zijn de hulpdiensten in grote getale opgeroepen voor een chloorlekkage in het sportcomplex Sportplaza Groenendaal aan de Sportparklaan. 

Vanwege de lekkage is het sportcomplex ontruimd de woordvoerder heeft laten weten dat er niemand gewond is geraakt. De lekkage is in de kelder ontstaan waar de vaten staan. Voor het incident is ook de ontsmettingscontainer van Krommenie opgeroepen en het personeel van de ontsmettingscontainer de Tankautospuit van Zaandijk.

Omstreeks half 4 liet de Veiligheidsregio via twitter weten dat de situatie stabiel is en een gespecialiseerd bedrijf de stof gaat opruimen. Een deel van de brandweer voertuigen kon daarop retour richting kazerne. Het sportcomplex zal zeker de rest van de zondag gesloten blijven.

UPDATE 18:20

De Veiligheidsregio Kennemerland laat via twitter weten dat het sein “veilig” zojuist is gegeven. Ook geven ze aan dat door goed en snel optreden van de Bedrijfs Hulpverlening er geen gevaar is geweest voor de zwemmers.

Fotografie: Chris Soellaart

2036total visits,26visits today