Hoofddorp/Nieuw-Vennep – Verkeerscontrole’s (update)

Hoofddorp/Nieuw-Vennep, 12 oktober 2018 – De politie heeft vrijdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op een parkeerplaats aan de IJweg en in Nieuw-Vennep.

Ook de belastingdienst was aanwezig bij deze controle. Op de Weg om de Noord stond een ANPR voertuig en motorrijders haalde auto’s en brommers uit het verkeer. Diverse scooter en snorscooter zijn gecontroleerd op de rollerbank en meerdere bestuurders moesten lopend met een boete en een wok-melding hun weg vervolgen.

In totaal zijn er 24 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere overschrijding van de constructiesnelheid plus een wokmelding, rijden zonder rijbewijs en mobiel bellen.

De belastingdienst heeft op 8 voertuigen beslag gelegd en afgevoerd. Ter plaatse is voor ongeveer 15.000 euro geïncasseerd.

Foto’s: Eric van Lieshout

 

1094total visits,1visits today

6 Thoughts to “Hoofddorp/Nieuw-Vennep – Verkeerscontrole’s (update)”

 1. viffer

  Zeker is dat wel te voorkomen, veel en veel meer gericht controleren waardoor de pakkans omhoog gaat. Er is tegenwoordig een voorselectieapparaat beschikbaar dat zonder tuitjes werkt, je kunt vanaf een afstandje inblazen en dat geeft aan of er sporen van alcohol zijn. Zijn die er, dan moet je op het gebruikelijke voorselectieapparaat blazen (en eventueel ook op de ademanalyse). Met eerstegenoemde zijn grote aantallen controles mogelijk, het heeft alleen geen prioriteit. Ik ben voor korte, snelle controles, niet voor controles waarbij gezocht wordt naar een defect kentekenlampje.

 2. viffer

  Ja, aan de resultaten te zien is de Haarlemmermeer er weer een stuk veiliger op geworden. Beslag op 8 voertuigen en € 15.000,- ontvangen. Vorig weekend ten minste 2 ongevallen onder invloed van alcohol en drugs, bij één daarvan met 2 dodelijke slachtoffers.

  1. Maar met drank en drugs op rijden, is natuurlijk bijna niet te voorkomen, laten we reëel zijn. Dan moet de overheid besluiten om in iedere auto een drank en drugsslot te verplichten.

 3. Verkeerscontrole.. de naam zegt het al, ook hier werd op drugs en drank gecontroleerd.

 4. Robert-Jan

  @viffer, je hebt helemaal gelijk. Ze kijken gewoon wie ze makkelijk kunnen pakken.
  de moeilijkere dingen laten ze zitten.

 5. viffer

  Drank en drugs in het verkeer komen de laatste tijd nogal eens voor in de regio, is daar ook nog aandacht voor geweest? Want dat stoort mij eerlijk gezegd meer dan een scooter die 10 km/h te snel kan rijden.

Comments are closed.