Hoofddorp – Politiehond Chuck spoort auto-inbreker op

Hoofddorp, 26 september 2016 – De politie heeft dinsdagavond een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van een auto inbraak.

Rond 23.15 uur kreeg de politie een melding van een auto-inbraak aan de Melis Spaansweg. De eigenaar van de auto kwam terug bij zijn geparkeerde auto toen hij zag dat er een voor hem onbekende man in zijn auto zat. De man gaf een aantal goederen terug aan de eigenaar en ging er daarna rennend vandoor.

Na een zoekslag kwamen de agenten de verdachte op het spoor. Er volgde een achtervolging te voet waarna de man op de kruising van de Achterweg en de Sjef van Kalmthoutstraat uit het zicht was geraakt. De agenten vermoedden dat de man zich in de bosjes had verstopt. Na mooi speurwerk van diensthond Chuck werd de man inderdaad in de bosjes gevonden en is hij aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau.