Zwanenburg – Zoveelste overval sportkledingwinkel Kerkhoflaan

Zwanenburg, 4 juli 2018 – Woensdagochtend is sportkleding Haverhals aan de Kerkhoflaan weer overvallen.

De overval gebeurde rond 11.30 uur. Drie overvallers drongen de winkel binnen, waarna de eigenaar het drietal met een hockeystick de winkel uit wist te werken.

Vervolgens zijn ze op een zwarte scooter gevlucht in de richting van Halfweg. Volgens de burgenet-melding gaat het gaat om jongens met een Noord-Afrikaans uiterlijk, één met een snor. Twee van hen hadden een helm op en één van de daders droeg een katoenen witte jas.

In de nacht van maandag op dinsdag werd er ook al een poging gedaan om in te breken. Onbekende probeerden met een stoeptegel de ruit in te slaan. Omdat het speciaal gepantserd glas is, kwamen ze niet binnen.

Vorig jaar December werd de winkel ook al overvallen, rond het middaguur kwamen er twee mannen de winkel binnen. Zij bedreigden de twee verkoopsters met een mes en namen enkele dure jassen mee. De twee vluchten toen ook op een scooter in de richting van Amsterdam.

Foto’s: Eric van Lieshout

21total visits,1visits today