Hoofddorp – Drankrijder rijd auto in puin op de N201

Hoofddorp, 3 juli 2018 – Dinsdagavond omstreeks kwart voor 12 ging het mis in de bocht van de N201 weg om de noord in de richting van de brandweer kazerne. Een 19 jarige bestuurster uit Hoofddorp heeft de macht over het stuur verloren en daarbij aan beide kanten van de weg de vangrail geraakt. De Bestuurster en een 17 jarige vriendin die bij haar in de auto zat zijn door de ambulancedienst nagekeken maar hoefde gelukkig niet naar het ziekenhuis. het ongeval zorgde voor een totaal vernielde auto en heel veel gras op de rijbaan in de richting van Heemstede en glas op de tegengestelde richting.

Nadat de bestuurster door de ambulancedienst was nagekeken werd haar verzocht een blaastest af te leggen. De uitslag van de test was een G/F wat inhoud dat er een indicatie is dat je boven het wettelijke limiet zit.  Doordat de bestuurster niet geslaagd was voor de blaastest moest ze mee naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse. uit de uitgebreide blaastest op het bureau kwam een uitslag van 570 UG/L dit is bijna 6.5 keer meer dan toegestaan voor deze beginnende bestuurster. Het rijbewijs is ingevorderd en zij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

De schade aan de berm en aan de vangrail worden via de provincie ook verhaald aldus de politie op hun facebookpagina.
Tijdens de afhandeling van het incident was de N201 in de richting van Heemstede afgesloten.

Fotografie: Chris Soellaart

 

 

36total visits,3visits today

One Thought to “Hoofddorp – Drankrijder rijd auto in puin op de N201”

  1. viffer

    Gelukkig geen gewonden of onschuldige medeweggebruikers geraakt. 570 µg/l, net genoeg om de komende jaren onder de pannen te zijn met CBR onderzoeken.

Comments are closed.