Beverwijk – Vrachtwagen ramt MRS op A9, chauffeur raakt gewond.

Beverwijk, 2 juli 2018 – Maandagavond omstreeks kwart voor 9 heeft een vrachtwagen een MRS geramd op de A9 vlak na afrit beverwijk. 

Na het ongeval is volgens een omstander de chauffeur zelf uit de vrachtwagen geklommen. De chauffeur is na controle door het ambulance personeel met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagen en de aangereden MRS zijn ernstig beschadigd. Door het ongeval was de A9 vanaf de splitsing A9 – A22 in richting van Alkmaar afgesloten. Het verkeer moest via de A22 en de velsertunnel omrijden en kon daarna weer invoegen op de A9. De berging en het herstel van de geleide rail nam flink wat tijd in beslag tot diep in de nacht.

Het MRS portaal stond op deze plek op de vluchtstrook omdat het vaste portaal in storing is en niet werkte. Omdat de weg nu was afgesloten is er gelijk een hoes om de matrixborden van het defecte portaal geplaatst. Een medewerker van een verkeersondersteunende instantie was in de buurt toen het ongeval gebeurde dit vanwege het feit dat het inschakelen van deze mobiele matrixborden met de hand moet te gebeuren.

MRS:
Diverse verkeersondersteunende instanties hebben mobiele rijstrooksignalering. Deze informatiepanelen zijn ongeveer hetzelfde als gewone matrixborden, maar als voordeel hebben deze borden dat ze zijn bevestigd aan een arm, die ingeklapt kan worden op een wagen of haakarmbak. Deze borden hebben als functie bepaalde snelheden aan te geven of rijbanen af te kruisen op wegen waar geen matrixborden boven de weg hangen.

Mobiele matrixborden worden gebruikt bij langdurige werkzaamheden, politiecontroles, extreme weersomstandigheden, ongevallen, spoedreparaties of als tijdelijke vervanging van een defect portaal.

Fotografie: Chris Soellaart

 

Misschien vindt u dit ook interessant?