Hoofddorp – Fietser aangereden op oversteekplaats Waddenweg

Hoofddorp, 18 juni 2018 – Een fietser is maandagochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de Waddenweg.

Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats ter hoogte van het Bollenlaantje, toen de fietser overstak en geen voorrang kreeg van een personenwagen. De scholier kwam hierbij ten val en liep een hoofdwond op. Het slachtoffer is na de nodige zorg in de ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de Waddenweg hebben overstekende fietsers voorrang op de auto’s, met grote regelmaat gaat het fout op de Waddenweg. Deze oversteekplaats is zelfs al aangepast dat fietsers eerst een S-bocht moeten maken om over te steken. Door de bocht werd enigszins de snelheid omlaag gebracht.

Foto’s: Eric van Lieshout & Joey Slikkerveer