Schiphol – Luchthaven urenlang op slot door grote stroomstoring.

Schiphol, 29 april 2018 – Na een grote stroomstoring werkte de check-in systemen niet meer.  Dit heeft de hulpdiensten, in overleg met de bevoegde instanties doen besluiten om Schiphol compleet op slot te gooien. Met als gevolg dat niemand Schiphol meer in kon.

Omstreeks vijf uur in de ochtend hebben de hulpdiensten opgeschaald naar een Grip 2 situatie vanwege de grote stroomstoring op Schiphol en gedeelte van Amsterdam.  Door de stroomstoring kon er onder andere niet worden ingecheckt.


Inkomende vluchten konden wel gewoon landen, maar geen enkel vliegtuig kon vertrekken. Doordat de grote stroom reizigers zou gaan stagneren en de vertrekhallen te druk zouden worden is er besloten om Schiphol op slot te doen. Door dit besluit kwam er een leger aan agenten naar de luchthaven om alle toegangswegen af te sluiten. Rijkswaterstaat verzorgde voor de afsluiting van de afrit A4 naar Schiphol. Door de afsluiting van de diverse wegen ontstonden er lange files. Op de A4 stapten reizigers uit met hun bagage om lopend hun vliegtuig te halen, die sowieso niet vertrok.

Voor alle lijnbussen met bestemming Schiphol was vanuit de richting Amsterdam de bushalte Schiphol-Noord het eindstation geworden en werd verzocht iedereen de bus te verlaten. Ook de treinen stopten niet op station Schiphol Airport.

Omstreeks kwart voor zeven werden de secundaire wegen weer vrijgegeven. De afrit Schiphol van de A4 is later ook gefaseerd weer opengegaan. Ondertussen is de luchthaven weer per spoor  bereikbaar. Maar ook op het spoor zit het niet mee, een defecte trein gooit hier weer roet in het eten.

Het effect van dit incident zal zeker nog de hele dag te merken zijn door geannuleerde vluchten van en naar schiphol.

Fotografie: Chris Soellaart

 

 

2 Thoughts to “Schiphol – Luchthaven urenlang op slot door grote stroomstoring.”

  1. Ferry

    Wie zijn al die lui die genoemd worden. van schiphol??

  2. Je kunt het Schiphol niet kwalijk nemen. Je voorbereiden op een stroomstoring kost geld, wat hard nodig is voor directiesalarissen. En de plek die een generator inneemt, daar kun je ook een vijfde kaaswinkel neerzetten die geld OPLEVERT in plaats van kost. En hoe erg is het nu helemaal dat duizenden mensen, waaronder met hele jonge kinderen, stranden op verlaten perrons en bij bushaltes? Mensen, denk toch eens aan het salaris van Jos Nijhuis, Birgit Otto, Jabine van der Meijs, Andre van den Berg en Tanja Dik! Zulk talent komt ook niet voor niks!

Comments are closed.