Badhoevedorp – Meerdere woningen en panden ontruimd bij zeer grote brand in beddenzaak (foto update)

Badhoevedorp, 18 februari 2018 – Omstreeks 2 uur in de nacht is de brandweer opgeroepen voor een brand in een winkel aan de Jan van Gentstraat. De brandweer heeft de brand doorgeschaald naar zeer grote brand. De panden en woonhuizen in de directe omgeving van de beddenwinkel zijn ontruimd. Ongeveer 20 personen zijn opgevangen in een nabij gelegen hotel.

De veiligheidsregio Kennemerland verzoekt de omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen.

Omstreeks kwart over 5 werd de inzet van brandweer afgeschaald en konden de bewoners van de ontruimde woningen aan de Nieuwemeerdijk weer terug naar huis.

Door de brand waren diverse straten afgesloten. De gemeente staat standby om zodra de weg weer is vrijgegeven door de brandweer deze eerst te strooien voordat de weg weer word vrijgegeven voor alle verkeer. Door gemorst bluswater zijn sommige wegdelen veranderd in ijsplaten.

De brandweer is om 08.25 nog steeds bezig met bluswerkzaamheden.

UPDATE 10:00
brandweer is bezig met sloopwerkzaamheden om alle mogelijk smeulende resten te blussen. Het winkelpand is uitgebrand. Aangrenzende panden hebben aanzienlijke schade

Fotografie: Chris Soellaart & Davey Baas

Total Page Visits: 1404 - Today Page Visits: 1