Haarlemmermeer – Staking busvervoer. (update 23:00)

Haarlemmermeer, 4 januari 2018 – Vandaag staken de bus chauffeurs van onder andere Connexxion voor een betere CAO. 
Door deze staking zullen er geen of nauwelijks bussen rijden.  Er zijn enkele uitzonderingen. Zo worden er af en toe een lijn 300 en een lijn 340 gespot. Onder andere op het Burg van Stamplein en het station Hoofddorp staan mensen te wachten op hun bus.

Voor medewerkers van schiphol gaat er een pendelbus rond Schiphol rijden. lees hier meer over op:
https://www.connexxion.nl/reizen/1190/bussen-rondom-schiphol-tijdens-staking/5026

 

Hieronder de veel gestelde vragen zoals die staan vermeld op de infopagina van connexxion

Zeer waarschijnlijk rijdt de bus niet. Er kunnen mogelijk bussen rijden, maar hiervoor hebben wij geen informatie op lijnniveau beschikbaar. Via deze pagina en social media houden wij onze reizigers op de hoogte.

De staking van 4 januari is een landelijke staking in het streekbus- en treinvervoer. Dit heeft dus ook invloed op alle regio’s van Connexxion en gebieden Breng, Hermes en OVRegioIJsselmond.
Dit is helaas niet te voorspellen. Wij doen uiteraard ons uiterste best om deze belangrijke lijnen te laten rijden.
Ook dit is helaas niet te voorspellen. Het openbaar vervoer kan niet ‘een beetje’ rijden. Bussen en treinen sluiten op elkaar aan. Het wordt heel verwarrend als een bus de ene keer wel rijdt en de andere keer niet. Dat helpt onze reizigers niet verder.
Het openbaar vervoer is in Nederland geregeld in verschillende cao’s bij verschillende werkgevers. Deze staking gaat over de cao OV en heeft dus invloed op de dienstregelingen van de bedrijven die onder deze cao vallen. Bijvoorbeeld flex ov, valt niet onder de ov cao en rijdt gewoon.
Je kunt wel reizen met het flexvervoer AML flex, Breng Flex en Bravo Flex. Het kan zijn dat je dan niet verder kunt reizen met ander regionaal vervoer bij de halte waar je met het flexvervoer uitstapt.
De chauffeurs van de buurtbussen zijn vrijwilligers en vallen niet onder cao OV. Zij rijden dus gewoon. Houd er wel rekening mee dat je dan misschien niet verder kunt reizen met ander regionaal vervoer.
Voor reizigers die door de staking geen gebruik hebben kunnen maken van het busvervoer is de restitutieregeling abonnementen in een aantal regio’s van toepassing. Je leest er hier meer over.
Wij houden je hiervan op de hoogte via social media en deze pagina. Houd deze kanalen in de gaten om hiervan op de hoogte te zijn.
Er is opgeroepen tot een staking in het regionale bus- en treinvervoer. De stadsbussen van bijvoorbeeld GVB rijden wel.
Connexxion geeft aan om voor de meest actuele informatie regelmatig de stakingsite en de sociale media van connexxion in de gaten te houden.
Update 23:00:
Ook in de avonduren rijden er nagenoeg geen bussen.
De NOS meld op hun site dat er dinsdag 16 januari mogelijk weer een staking komt. Lees het hele artikel bij de NOS

Misschien vindt u dit ook interessant?