Nieuw-Vennep – Schuur / opslag brand helemaal uit.

Nieuw-Vennep, 1 December 2017 – Vrijdagavond omstreeks 21:30 is de brandweer opgeroepen voor voor een schuur die in brand stond aan de Gelevinkstraat . 

De brandweer heeft de roldeur van de schuur opengemaakt en een aantal voorwerpen uit de schuur gehaald die in brand hadden gestaan. De brandweer heeft de brand geblust en de schuur die vol met spullen stond gecontroleerd op nog te blussen brandhaarden.

Omstreeks 23:45 is de brandweer opnieuw opgeroepen voor brand in de zelfde schuur. de brandweer schaalde na 5 minuten op naar middelbrand. De schuur was niet meer te redden en de brandweer heeft het gecontroleerd laten uitbranden. De brandweer heeft zich ingezet dat de brand zich niet zou uitbreiden buiten de schuur. Nadat het dak was ingestort is de hoogwerker van kazerne Hoofddorp nog ter plaatse gekomen om het instabiele punstuk van de gevel weg te halen. Met een voorhamer lukte dit niet helemaal daarop hebben ze op de punt een touw vastgemaakt waarop door door meerdere brandweer mensen het deel van de gevel naar beneden werd getrokken.

Volgens omstanders zou het gaan om een opslag ruimte van een kringloopwinkel.

Fotografie: Chris Soellaart