Hoofddorp – Fietser gewond na aanrijding op rotonde

Hoofddorp, 20 november 2017 – Op de rotonde van het Hódmezövásárhely fontein is maandagochtend een fietser gewond geraakt.

De fietser fietste over het fietspad van de rotonde en werd over het hoofd gezien door een automobiliste die het slachtoffer geen voorrang verleende. Het slachtoffer kwam ten val en is na de nodige medische zorg in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

Met grote regelmaat gaat het fout op deze rotonde en worden fietsers over het hoofd gezien, helemaal omdat fietsers en snorfietsers uit beide richtingen kunnen komen.

Foto’s: Eric van Lieshout

https://twitter.com/112ML/status/932504791871377408

Misschien vindt u dit ook interessant?

8 gedachten over “Hoofddorp – Fietser gewond na aanrijding op rotonde”

  1. Erica

    @Eric, met wie ben je het eens?? met mr Green???

    1. Klopt….:)

  2. MrGreen

    @Simone Kleinsma
    ik moet met de auto de rotonde ook vaak maar een kwart nemen, zullen we dan een rotonde voor auto’s ook maar twee richtingen maken? Stel je namelijk eens voor dat ik te lui ben om een rondje te rijden en tegen het verkeer in ga rijden!

    Een rotonde is bedacht als eenrichtingsverkeer juist vanwege het aspect veiligheid ten opzichte van een normale kruising. Het probleem ligt het er in dat een deel van de fietsers zich vogelvrij waant door een gebrek aan handhaving op verkeersregels en doordat zij wettelijk de zwakkerepartij zijn.

    Het feit dat een (deel van een) bepaalde groep verkeersdeelnemers zich niet aan de regels wil houden mag nooit een reden zijn om de verkeerssituatie aan te passen. Zeker niet bij een instrument dat juist is ontworpen voor het vergroten van de veiligheid en overzichtelijkheid.

    Eigenlijk zou het zo moeten zijn dat als een fietser er voor kiest om tegen het verkeer in te rijden en hierbij een ongeval veroorzaakt dat deze dan niet standaard wordt vrijgesteld van schuld en/of schade. Ik begrijp dat, dat geen zaak is dat de gemeente kan aanpassen echter dat mag geen reden zijn om van richtlijnen af te wijken.

    1. Ben ik het helemaal mee eens…

  3. Simone Kleinsma

    @Simon, Ik kan je wel vertellen wat het nut is van twee richtingen op het fietspad van de rotonde. Soms moet je als fietser een klein stukje nemen. Bijv komende vanaf hoofdweg westzijde uit richting nieuw vennep en dan de kruisweg opdraaien. Is het een richting dan gaan sommige idiote fietsen tegen de richting in. Heb ik al meerderde malen gezien. En dan wordt het nog gevaarlijker. Daarom hebben ze besloten om het toch maar twee richtingen te doen. Kan ik inkomen, Het is kiezen uit twee kwaden. Zoals in een reactie hieronder te lezen gaat het heel vaak bijna mis op deze rotonde.

  4. Simon

    Rotonde bij hotel de beurs zeggen wij altijd. Waag me ook niet aan de naam. Maar het is een verkeerstechnisch wangedrocht en niemand kan ook vertellen wat het voordeel is van het tweerichting fietspad. Zeker nu de kruisweg weer tweerichtingsverkeer is wat het verkeersaanbod flink toegenomen.

  5. Mickey Mouse

    Hoe heet die fontein? Kunnen we die fontein niet gewoon de pietje puk fontein noemen??
    zou makkelijker zijn om de plek aan te duiden.

  6. Jeffrey

    Met grote regelmaat gaat het fout op deze rotonde en worden fietsers over het hoofd gezien, helemaal omdat fietsers en snorfietsers uit BEIDE RICHTINGEN kunnen komen.
    Begint het langzamerhand door te dringen? Verder gaat het heel vaak bijna mis.
    Dat zie je vaak gebeuren.

Reacties zijn gesloten.