Beinsdorp – Auto raakt in het water na aanrijding

Beinsdorp, 10 oktober 2017 – Op de Hillegommerdijk is dinsdagochtend een personenwagen na een aanrijding in de Ringvaart belandt.

De bestuurster kon met hulp van de ander bestuurder met een nat pak de wagen verlaten. De bestuurster is in de ambulance gecontroleerd, maar liep gelukkig geen letsel op. Zij is door de ambulance thuis afgezet.

Vermoedelijk is de vrouw ingehaald door een automobilist, die tijdens het inhalen aan de kant moest voor een geparkeerde vrachtwagen, toen de auto van het slachtoffer aantikte en hierdoor de macht over haar stuur verloor en in het water terecht kwam. De vrachtwagen is ook geraakt door de wagen.

De verkeersongevallen analyse van de politie heeft het ongeval in onderzoek.

Door het onderzoek en de berging van de wagen is de Hillegommerdijk tussen Beinsdorp en Zwaanshoek in beide richtingen dicht.

De berging zal wel even gaan duren, de provincie Noord-Holland heeft een boot met sonarapparatuur ingezet op het gezonken voertuig te lokaliseren. Hierna kan een duikploeg de wagen aan een kraanwagen te koppelen.

Foto’s: Eric van Lieshout