Hoofddorp – Grote verkeerscontrole op parkeerterrein A4

Hoofddorp, 6 oktober 2017 – De politie heeft gisteren een grote verkeerscontrole gehouden op de A4. De controle werd gehouden op het parkeerterrein van Den Ruygenhoek in de richting van Schiphol.

Bij deze grote controle was ook de Koninklijke Marechaussee, de VOA en de belastingdienst aanwezig. Tijdens de controle werd er onder andere gekeken naar de technische staat van het voertuig en werd iedereen onderworpen aan een blaastest.

Op meerdere locaties op de A4, A44 en N207 stonden voertuigen met een ANPR opgesteld. Politievoertuigen en motoragenten stonden in de nabijheid om de voertuigen uit het verkeer te halen na een “hit” van de ANPR. Er werden zowel politie- als belastinghits meegenomen naar de controle locatie.

In totaal zijn 129 voertuigen gecontroleerd.

De politie heeft 49 bekeuringen uitgeschreven variërend van te donkere ramen, bellen tijdens het rijden, het niet kunnen tonen van de juiste papieren en het negeren van een rood kruis.

Er zijn door de politie diverse openstaande boetes geïnd. En twee personen zijn aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs.

De belastingdienst heeft 26.000 euro geïnd en 17 voertuigen in beslag genomen. Van deze 17 stuks zijn er 15 direct afgesleept.

Ook krijgen 6 Poolse voertuig een naheffing omdat ze al geruime tijd in Nederland wonen en nog steeds op een Pools kenteken rijden.

Foto’s: Eric van Lieshout

Misschien vindt u dit ook interessant?