Hoofdorp – Eén dag als agent

Hoofddorp, 30 september 2017 – Vandaag kon een kleine groep mensen in het kader van Ontdek Hoofddorp zich aanmelden voor een rondleiding in het politiebureau Hoofddorp.

Er waren 4 rondleidingen voor maximaal 15 personen per groep en het animo was zo hoog dat binnen één dag de alle groepen vol zaten.

De rondleiding begon met een echte briefing en na de briefing kon er gekeken worden in het voormalige cellenblok. Vervolgens kwam er een verdachte binnen en kregen de bezoekers te zien hoe de verdachte in handboeien voorgeleid werd. Hierna volgende een uitleg over onder andere agenten in burger.

Tijdens de hele rondleiding liep een agent in burger mee, niemand had dit door en zo hoorden de aanwezigen dat niet altijd iedereen in uniform werkt en zo bijvoorbeeld gezocht wordt naar zakkenrollers in de winkelcentra.

Buiten konden de voertuigen bekeken en bezeten worden, de ouders in de boeien geslagen worden en werd er een demonstratie gegeven over de werking van pepperspray.

Vervolgens kon men kijken op de schietbaan waar een video draaide en uitleg kreeg over hoe een agent in sommige situaties moet handelen in een fractie van enkele seconden.

Na de rondleiding konden nog enkele vragen gesteld worden.

Na een korte pauze stond de volgende groep alweer te popelen bij de receptie.

Foto’s: Eric van Lieshout

2 Thoughts to “Hoofdorp – Eén dag als agent”

  1. Mickey Mouse

    @Machiel, fijn dat je je zo hebt vermaakt op zo een dag.

  2. Machiel Brussé

    Was echt super goed en enthousiast georganiseerd. Super bedankt alle medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt. Mijn zoon, Mayro heeft genoten en ligt nu met zijn politiepet in bed te slapen.
    Fantastisch!!

Comments are closed.