Schiphol – Alcomobilist blaast 1015 ug/l

Schiphol, 30 juli 2017 – Eenheden van de marechaussee zijn afgelopen nacht bij een ongeval geweest waarbij de bestuurder een behoorlijk alcoholgeur om zich heen had hangen. De marechaussees hebben een blaastest afgenomen bij de bestuurder en hij blies een “F” van Falen. (Dit wil zeggen dat de man mogelijk veel te veel gedronken heeft).

Bij het bevragen van de bestuurder in de politiesystemen, bleek het rijbewijs ongeldig te zijn verklaard in verband met een geschiedenis van rijden onder invloed. Hierop is de bestuurder aangehouden en meegenomen naar het bureau. De uitslag van de ademanalyse was 1015 ug/l !!!

Voor de wet is 220 ug/l de maximaal toegestaan voor ervaren bestuurders. Daar ging deze bestuurder dus behoorlijk overheen.

De bestuurder was het niet eens met de uitslag en heeft op eigen kosten een bloedonderzoek laten doen door een politiearts. Na wat uurtjes ontnuchtering, is de bestuurder na verhoor weer richting huis gestuurd. Het openbaar ministerie neemt de zaak verder in behandeling.

Foto’s: Koninklijke Marechaussee

Misschien vindt u dit ook interessant?

6 gedachten over “Schiphol – Alcomobilist blaast 1015 ug/l”

  1. Donald Duck

    inderdaad lachwekkend dat vier agenten bezig zijn met al die rompslomp in te vullen. Laten ze boeven gaan vangen.

    1. En de mensen die altijd maar roepen, ga boeven vangen, hebben zeker ook niets beters te doen?

      Dus, mensen helpen om de schade af te handelen is ook al niet goed?

  2. viffer

    Nou ikke, wellicht bedoel jij deze kop-staart aanrijding:
    https://www.112meerlanden.nl/2017/08/01/hoofddorp-kop-staart-aanrijding-op-de-kruisweg/

    Daarbij is het niet meer dan terecht dat de weg volledig wordt afgesloten en is het roeptoeteren dat de inzet van politie overdreven is een typisch voorbeeld van “ik zie niet waarom dus het is niet nodig”.

  3. ikke

    @Pietje Precies: misschien moet de polite zijn prioriteit anders leggen. Net bij een “mini” kop staart botsing bij de kruisweg zijn zeker 4 agenten bezig om te helpen met het invullen van de schadeformulieren…..en al die tijd de weg geblokkeerd. Kunnen we als automobilist nu niets meer zelf? Mij hebben ze altijd geleerd: auto aan de kant en dan de formulieren :-)

  4. Pietje Precies

    inderdaad is het innemen van het rijbewijs niet voldoende. Alcohol in het verkeer is nog steeds erg onderschat probleem. Er is kennelijk geen geld/mankracht om meer te controleren hierop. Dus dat er af en toe doden en gewonden vallen moeten we op de koop toe nemen……

  5. viffer

    Zo zie je maar dat het innemen van het rijbewijs dit soort idioten nog niet weerhoudt om te gaan rijden. Afgaand op de foto lijkt dit op een eenzijdig ongeval, gelukkig maar, je moet er toch niet aan denken dat zo iemand je auto kort rijdt …

Reacties zijn gesloten.