Aalsmeer – Traumaheli landt voor medische noodsituatie

Aalsmeer, 22 juli 2017 – Zaterdagavond omstreeks half twaalf werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een reanimatie aan de Spoorlaan in Aalsmeer.  Het Mobiel Medische Team (MMT) werd ook opgeroepen. Het MMT wat normaal gesproken in de nachtelijke uren met de Audi (MMT voertuig) naar Aalsmeer zou komen was ditmaal al in de lucht voor de terugvlucht van Radboud Nijmegen naar Amsterdam vanwege eerdere inzet.

Omdat de helikopter in de nacht niet mag landen binnen de bebouwde kom moet er een landingsplaats buiten de bebouwde kom gevonden worden. Dat werd langs de N196 net over de brug nabij de Fokkerweg.

Het team werd daar omgehaald door een politieauto om ze naar het incident te vervoeren. De patiënt is na de nodige zorg ter plaatse met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waarbij de Arts van het Mobiel Medische Team meereed met de Ambulance.

Een politieauto heeft de verpleegkundige terug bij de helikopter gebracht zodat die samen met de piloot de arts achterna konden vliegen zodat het team weer herenigd is.

Fotografie: Marco Carels en Chris Soellaart

Misschien vindt u dit ook interessant?