Nieuw-Vennep – Fietser zwaargewond na aanrijding met graafmachine

Nieuw-Vennep, 19 juli 2017 – Een fietser is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval met een mobiel graafmachine.

Het ongeval gebeurde op de kruising met de Vlasstraat en de Hoofdweg-Oostzijde. De mobiele graafmachine bestuurd door een 48-jarige man uit Leerdam kwam uit de Vlasstraat en wilde linksaf de Hoofdweg opdraaien, hierbij is de fietser niet gezien.

De 78-jarige fietser uit Nieuw-Vennep werd geraakt door de graafarm van de machine en liep hierbij ernstig hoofdletsel op. Het slachtoffer is met spoed en onder begeleiding van de politie naar het VuMc overgebracht.

De bestuurder van de mobiele graafmachine is volgens procedure aangehouden en overgebracht naar het bureau Hoofddorp.

De verkeersongevallen analyse (VOA) van de politie onderzoekt het ongeval. De Hoofdweg-Oostzijde was vanwege het ongeval en het onderzoek afgesloten tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Foto’s: Eric van Lieshout

https://twitter.com/112ML/status/887670354382123011

Misschien vindt u dit ook interessant?

4 gedachten over “Nieuw-Vennep – Fietser zwaargewond na aanrijding met graafmachine”

  1. Reiger

    @Tinus, we weten inderdaad niet hoe het precies is gebeurd. Dus het blijft een beetje gissen.
    Maar toch zou er misschien beter gekeken moeten worden wie zo een voertuig mag besturen. Stel dat het iemand is met (beginnende) diabetes/epilepsie…..

  2. Tinus

    Inderdaad een stabiele fiets, echter niet met een (gevulde) emmer aan het stuur of in de hand.

    Ook vraag ik mij af of de kraan weer naar achteren is gereden of dat de fietser misschien aan het slingeren was. Als je namelijk kijkt naar de foto waarop de VOA aan het meten is met de stok steekt de arm van de kraan namelijk niet boven het fietspad uit. Maar dit zullen we waarschijnlijk nooit te horen krijgen.

    Hoop dat de beste man er weer bovenop komt en nog veel veilige km’s mag fietsen.

    @Reiger, vanwaar die negativiteit jegens de kraanmachinist? Een ongeluk zit in een klein hoekje en niemand doet dit met opzet.

  3. Reiger

    Het zal je gebeuren dat je aangereden word op je fiets door zo’n graafmachine. Als die bestuuder jou over het hoofd ziet dan doe je daar niks meer aan. Wat voor figuren mogen eigenlijk rijden op zo een graafmachine??? Jan en alleman???
    Inderdaad sportief fietsje voor zo een oude knar. Maar rijd best lekker. Lekker stabiel. Heb er zelf ook op gefietst.

  4. viffer

    Dat ziet er uit als een sportief fietsje voor een 78-jarige, ik hoop dat ik op die leeftijd ook nog op zo’n fiets kan rijden. Beterschap aan het slachtoffer.

Reacties zijn gesloten.