Nieuw-Vennep – Politie ontmanteld hennepplantage met 2000 planten (update)

Nieuw-Vennep, 27 juni 2017 – De politie heeft vanochtend bij een woning aan de Hoofdweg een hennepplantage aangetroffen met zo’n tweeduizend hennepplanten.

De politie kwam de hennepplantage op het spoor door onder andere warmte metingen vanuit een politiehelikopter. Dit in combinatie met het stroomverbruik rees het vermoeden dat in dat pand een hennepplantage zat. Een 35-jarige man uit Nieuw-Vennep is aangehouden. Zijn rol bij de hennepkwekerij zal worden onderzocht.

In de kelder van de woning werden twee verborgen ruimten aangetroffen die vol stonden met hennepplanten.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft in de loop van de ochtend de planten vernietigd en de plantage ontmanteld. Twee wagens, een personenwagen en een bestelbus en een grasmaaitractor zijn door de politie in beslag genomen en afgevoerd.

Het pand is door een speurhonden van de politie onderzocht op verborgen geld, er werd 500 euro aangetroffen. Wel werd er een vuurwapen aangetroffen, het wapen bleek achteraf een imitatie wapen te zijn, dit wapen is ook in beslag genomen.

Uit onderzoek bleek dat er sprake was van diefstal stroom en water. Het energiebedrijf is lange tijd bezig geweest om te zoeken waar de energie illegaal afgetakt werd.

Foto’s: Eric van Lieshout & Politie Haarlemmermeer

Misschien vindt u dit ook interessant?

2 gedachten over “Nieuw-Vennep – Politie ontmanteld hennepplantage met 2000 planten (update)”

  1. anonymoes

    DIT IS FAKE WIJ HEBBEN HELEMAAL GEEN WIET OF HENNEPLANTEN OF EEN KELDER DIT IS KAPOT FAKE

    1. Hahahaah, en wij waren er ook niet :)

Reacties zijn gesloten.