Aalsmeer – Groot transport (Jacht 85 meter lang) door de ringvaart.

Aalsmeer, 23 juni 2017 – Vrijdagavond ging er een groot jacht in aanbouw onder begeleiding van Vaarweg inspecteur Noord-Holland door de ringvaart met als bestemming Koninklijke De Vries Scheepsbouw B.V. in Aalsmeer. Omstreeks half 9 ging het transport langs de laatste brug. 

Het grote jacht paste precies langs de brug en daardoor duurde het langer voor deze gepasseerd was. Op de brug stonden ook medewerkers te controleren of de zijkant van de brug niet geraakt zou worden.

Een medewerker van Feadship wist mij te vertellen dat het schip zo’n 85 meter lang is. Het schip gaat hier verder afgebouwd worden en zou in loop van volgend jaar klaar moeten zijn. Het verkeer op de N196 had doordat de brug langer openstond dan normaal een lichte vertraging.

Fotografie: Chris Soellaart

Total Page Visits: 1540 - Today Page Visits: 1