Halfweg – Verkeerscontrole op het voormalige bietenterrein (update)

Halfweg, 16 juni 2017 – De politie heeft vrijdagmiddag en avond een verkeerscontrole gehouden op het voormalige bietenterrein aan de Oude Haarlemmerstraatweg naast de N200 in Halfweg.

Hoofddoel van deze verkeerscontrole is het bevorderen van de verkeersveiligheid door weggebruikers te controleren op het rijden onder invloed van alcohol, technische staat en overige verkeersonveiligheden.

Ook was de belastingdienst aanwezig bij deze controle.

In de omgeving stonden diverse ANPR-voertuigen van zowel de politie als de belastingdienst opgesteld. (ANPR: deze kenteken-lezende apparaten hebben een computerbestand dat gevuld is met kentekens die gekoppeld zijn aan o.a notoire drankrijders, wanbetalers, gestolen voertuigen, signaleringen, belastingschuld, katvangers etc.).

De ANPR-voertuigen controleerden de kentekens van alle passerende voertuigen en wanneer zij een “hit” registreerden, werd het betreffende voertuig door een motorrijder van de politie uit het verkeer gehaald en naar de controlelocatie gebracht.

Totaal zijn er 134 auto’s gecontroleerd op de controlelocatie. Van de 134 voertuigen waren er 46 voor de belastingdienst en 88 voor de politie. De belastingdienst heeft totaal € 26.000 geïnd. Ook heeft de belastingdienst op 22 voertuigen beslag gelegd en 14 daadwerkelijk afgesleept en twee keer een proces verbaal opgemaakt betreffende naheffing BPM en twee keer het niet tonen van de documenten die bij handelaars platen horen.

De politie heeft totaal 28 bekeuringen geschreven, onder andere voor: niet dragen van gordel, lekke uitlaat, mobiel bellen, verboden verlichting, snelheidsbegrenzer op een scooter en achteruit rijden op de snelweg.

De politie heeft ook nog € 3742 aan openstaande bonnen geïnd.

Fotografie: Eric van Lieshout