Hoofddorp – Grote verkeerscontrole Paviljoenslaan (update)

Hoofddorp, 7 april 2017 – De politie heeft vrijdag van 14.00 uur tot 20.00 uur in samenwerking met de belastingdienst een verkeerscontrole gehouden. De verkeerscontrole werd gehouden op het grote parkeerterrein van de Paviljoenslaan.

Meerdere motoragenten reden in de omgeving en plukten voertuigen uit het verkeer en brachten deze naar de controle locatie. Langs de N201 en N205 stonden ANPR voertuigen van zowel de belastingdienst als de politie.

De ANPR-voertuigen controleerden de kentekens van alle passerende voertuigen en wanneer zij een “hit” registreerden, werd het betreffende voertuig door een motorrijder van de politie uit het verkeer gehaald en naar de controlelocatie gebracht.

Er zijn in totaal 28 bekeuringen geschreven voor onder andere mobiel bellen, uitstekende lading, losliggende lading en gladde banden. Drie automobilisten werden betrapt op het rijden zonder rijbewijs of ongeldig rijbewijs. Een bestuurder was onder invloed van alcohol en blies 600 ug/l. Een automobilist is aangehouden voor het voorhanden hebben van een grote hoeveelheid softdrugs.

De belastingdienst heeft voor 104.000 euro geïnd en 19 voertuigen in beslag genomen, waarvan 13 direct zijn afgevoerd.

Op de Drie Merenweg (N205) stond ook een radarwagen die op snelheid controleerde, hierbij zijn 109 overtreders gescand, waarvan de hoogste 146 km/h. Alle overtreders krijgen een nota van het CJIB thuisgestuurd.

In totaal zijn er ruim 15000 auto’s gescand met de ANPR, waarvan er ongeveer 150 gecontroleerd zijn op de controle locatie.

Foto’s: Eric van Lieshout

Misschien vindt u dit ook interessant?