Hoofddorp – Scooterrijdster geschept door personenwagen op de N201

Hoofddorp, 6 april 2017 – Een 25-jarige scooterrijdster uit Uithoorn is donderdagochtend ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de N201. Het ongeval gebeurde op de kruising met de Rijnlanderweg toen de jonge vrouw op de scooter geschept werd door een BMW die bestuurd werd door een 41-jarige Engelsman, tijdens het oversteken.

Meerdere politie-eenheden, ambulances en het mobiel medisch team met de traumahelikopter kwamen hulp bieden aan het slachtoffer.

Het slachtoffer is na de nodige medische zorg overgebracht naar het VuMc in Amsterdam. De verkeersongevallen analyse (VOA) onderzoekt het ongeval.

Door het ongeval en het onderzoek is de N201 tussen de van Heuven Goedhartlaan en de Hoofddorpdreef in de richting van de A4 afgesloten, vermoedelijk voor langere tijd, omdat de politie remproeven met de wagen wil gaan doen.

Volgens een getuige is de vrouw op de scooter door het rode licht gereden en toen geschept door de buitenlandse BMW. Mocht u ook getuige zijn geweest en nog niet met de politie hebben gesproken, belt u dan s.v.p. met de politie in Hoofddorp via tel.nr.: 0900-8844 (lokaal tarief).

Foto’s: Eric van Lieshout

Misschien vindt u dit ook interessant?

6 gedachten over “Hoofddorp – Scooterrijdster geschept door personenwagen op de N201”

  1. Dudeson

    @marion verschrikkelijk om te horen, een nachtmerrie voor elke ouder.
    Sterkte ! ook voor je dochter natuurlijk.

  2. Het ongeval is nog in onderzoek…het gaat om mijn dochter…Haal hele rechter kant is geraakt…schouder gebroken. boven been gebroken en hoofdwond . Li- knie flinke wond en 3 wervel gescheurd. Zware hersenschudding. Al met al moet zij na het ziekenhuis naar een revaldatie centrum verblijven om te gaan revalideren. Van wat ik heb begrepen heeft BMW ingehaald en haar misschien niet gezien. Er zijn meerdere getuigen zei politie . Het is niet eens zeker dat stoplicht op rood stond toen mijn dochter ging rijden met haar scooter. Wij wachten onderzoek af . Het was half 7 in de ochtend dus weinig verkeer naar mijn idee. Dus suggestief al aanemen dat zij door rood reed is nog niet aannemelijk en zou graag willen dat men wacht om te oordelen voordat men het hele verhaal weet.

  3. Dudeson

    Ik ben me niet bewust dat een auto met ABS zulke remsporen kan produceren.

  4. Marcel

    het is daar wel een punt waar scooters en fietsers heel regelmatig door rood rijden omdat wachten ze blijkbaar te lang duurt…..

  5. viffer

    Aan de andere kant van de kruising dan waar de auto tot stilstand is gekomen is een oversteekplaats, het zou zomaar kunnen dat de scooter daar geschept is en is meegesleurd tot over de kruising. Snelheid kun je als leek niet zoveel over zeggen, bij een gemiddelde remvertraging van -10 m/s2 zit je met een snelheid van 80 km/h al op ruim 22 meter remweg. En dat is bij optimaal remmen, zodra de wielen blokkeren neemt de remweg enorm toe.

  6. john

    Aan het remspoor te zien heeft die BMW aardig hard gereden. En ik zie ook geen oversteekplaats voor scooters.

Reacties zijn gesloten.