Schiphol – Auto met gestolen kentekenplaten eindigt na achtervolging tegen een boom

Hoofddorp, 1 april 2017 – Op zaterdagmorgen eindigde een vluchtpoging met een auto met gestolen kentekenplaten tegen een boom. De 26-jarige Amsterdamse eigenaar (tevens bestuurder) van de auto kon worden aangehouden.Omstreeks middernacht zag de politie een auto rijden op de N201 in Hoofddorp.

Bij controle bleek de auto voorzien te zijn van gestolen kentekenplaten. De politie zette de achtervolging in en gaf op de Hoofddorpdreef een stopteken.
De bestuurder van de auto leek hier aanvankelijk op te reageren en remde af. Kort daarop gaf hij echter vol gas, probeerde de voor hem rijdende politieauto in te halen, reed daarbij tegen de politieauto aan, reed de busbaan op en verdween met hoge snelheid de Abdijtunnel in. Hier haalde hij snelheden van ruim 170 km per uur. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand tegen een boom op de Handelskade op Schiphol.

De bestuurder probeerde aanvankelijk nog rennend weg te komen, maar kon even verderop worden aangehouden. Hij bleek nagenoeg geen letsel te hebben opgelopen.

In eerste instantie werd gedacht dat de auto gestolen was, maar dit bleken alleen de kentekenplaten te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Fotografie: Chris Soellaart

 

Misschien vindt u dit ook interessant?