Hoofddorp – Aanrijding tussen lijnbus en taxi

Hoofddorp, 28 februari 2017 – Op de Asserweg heeft een aanrijding plaats gevonden tussen een lijnbus van Connexxion en een taxi.

De bus kwam vanaf de busbaan van de Lutulistraat en gaf een taxi die rechts van de parkeerplaats kwam, geen voorrang. Een aanrijding was het gevolg.

De bestuurder van de taxi is gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar liep gelukkig geen letsel op. De buschauffeuse kwam met de schrik vrij.

Door het ongeval was de busbaan gestremd en moesten de bussen omrijden.

Foto’s: Eric van Lieshout

Misschien vindt u dit ook interessant?

2 gedachten over “Hoofddorp – Aanrijding tussen lijnbus en taxi”

  1. Viffer

    Dit is alleen geen uitrit (uitgaande van de streetview situatie): niet verhoogd, geen doorlopend trottoir, afgeronde trottoirbanden. Het trottoir ligt zelfs hoger en loopt dus absoluut niet door, is ook een heel andere bestrating. Voor de bus dus een heel normale weg van rechts.

  2. Anja

    Verkeer komende uit een uitrit moet voorrang geven aan alle bestuurders op de weg zelf. Wanneer een zijstraat weliswaar verhard is maar de stoep van de hoofdweg niet onderbroken is (ook bij verzonken of door hellinkjes onderbroken stoepranden) geldt deze zijstraat als uitrit (uitritconstructie) en moet dus aan alle bestuurders op de hoofdweg voorrang gegeven worden. DUS taxi zit fout!!

Reacties zijn gesloten.