Aalsmeerderbrug – Ongeval met dodelijke afloop op de N196 (update 3)

whatsapp-image-2016-10-30-at-20-42-53-jpegAalsmeerderbrug, 30 oktober 2016 – Bij een eenzijdige aanrijding met een Poolse Audi op de Burgemeester Kasteleinweg is zondagavond kort voor 20.00 uur een van de inzittenden overleden.
Door nog onbekende oorzaak sloeg de Audi ter hoogte van de Aalsmeerderbrug, vermoedelijk over de kop en kwam tot stilstand op de brug. Het voertuig raakte totaal beschadigd. Alle inzittenden zaten ten gevolge van de enorme klap bekneld.

Politie, brandweer, ambulances, politie-eenheden van Amsterdam en Noord-Holland en eenheden van de Koninklijke Marechaussee rukten uit  zich naar de plaats des onheils. Ook een traumahelikopter werd gealarmeerd en een Mobiel Medisch Team assisteerde de ambulanceverpleegkundigen.

Alle diensten werkten hard samen om de slachtoffers te bevrijden en over te brengen naar een ziekenhuis. Voor één van de inzittenden kwam alle hulp te laat. De man bleek aan zijn verwondingen te zijn overleden.

Tijdens de reddingswerkzaamheden kwamen vier inzittenden in beeld. Een getuige meldde dat er vijf mensen in de auto zouden moeten zitten. Hierop werd direct door een brandweer-duikteam een onderzoek in het water ingesteld terwijl andere diensten de wallenkanten af zochten naar een mogelijk vijfde inzittende die misschien uit het voertuig was geslingerd. Een brandweerman ontdekte in het zwaar verwrongen wrak toch de vijfde inzittende die na flinke inspanningen bevrijd kon worden.

De vier overlevenden zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Twee van hen verkeren in kritieke toestand, de andere twee slachtoffers zijn eveneens ernstig gewond.

Specialisten van Verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoeken de toedracht van de aanrijding. De N196 zal naar verwachting niet voor 02.00 uur worden vrijgegeven. Dit heeft te maken met het lopende onderzoek en de diverse spoedwerkzaamheden die moeten worden uitgevoerd.

Update 02:00:
De auto is door een politieberger geborgen. Weginspecteur Frank meld via twitter dat de schoonmaak werkzaamheden inmiddels begonnen zijn.
Naar verwachting blijft de N196 bij Aalsmeerderbrug nog tot 03:30 volledig afgesloten.

Update 07:30:
De weg is inmiddels al weer vrijgegeven voor verkeer.

De politie vraagt getuigen die kort voor het ongeluk de auto hebben zien rijden, contact op te nemen met de politie via 0900-8844

Foto’s: Chris Soellaart, Marco Carels & Rob Franken