Lijnden – Grootschalige controle milieu-activiteiten op bedrijventerrein

evl_omgevingsdienst-1Lijnden, 24 oktober 2016 – Vandaag heeft de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied een grootschalige controle gehouden op een bedrijventerrein in Lijnden. Deze actie werd gehouden in het kader van Handhavingsweek 2016 in samenwerking met onder andere de gemeente Haarlemmermeer en de politie.

Doel van de acties was het bevorderen van de naleving van milieuwetgeving, om milieurisico’s te beperken en de leefbaarheid van de regio te vergroten.

Op het bedrijventerrein aan de Lijnderdijk werden ongeveer 200 opslagruimten gecontroleerd. De eigenaren die bekend waren zijn vanochtend gecontacteerd om de sleutel te brengen. De overige boxen zijn opengemaakt door de slotenmaker.

De resultaten van de controle worden door de omgevingsdienst op een later tijdstip bekend gemaakt.

Wel werden in diverse boxen ruimten aangetroffen die hennep gerelateerd waren, zoals een faciliteit om hennep eventueel te drogen en te verpakken in kleine zakje, klaar voor de verkoop. Dit wordt verder door de politie onderzocht.

Foto’s: Eric van Lieshout

Total Page Visits: 2263 - Today Page Visits: 2