Hoofddorp: Vier personen ter controle naar het ziekenhuis door brand op de Banckspolder

cst_6553

Hoofddorp, 9 oktober 2016 – Door een hevige brand in een flat aan de Banckspolder moesten zondagochtend 3 personen voor controle naar het ziekenhuis. Omstreeks half 5 kreeg de brandweer een melding dat er brand woedde op de 6e (en bovenste) etage van een flat in de Banckspolder. De brand is snel opgeschaald naar een middelbrand. Vanwege de brand heeft de brandweer de volledige flat ontruimt.

Er zijn vier personen ter controle voor rookinhalatie overgebracht naar het ziekenhuis. De overige geëvacueerde bewoners werden tijdelijk opgevangen in politie busjes en later in een Connexxion stadsbus, een ambulance heeft voor hun dekens gehaald bij het nabij gelegen ziekenhuis.

Door de brand is 1 appartement verwoest 2 andere appartementen liepen lichtere schade op. De voorlichter van de Brandweer Kennemerland kon niet aangeven wat de toedracht is van de brand maar kon wel aangeven dat deze in de slaapkamer is begonnen. Ten tijde van het incident was het niet mogelijk eiland 11 van de wijk Floriande in of uit te rijden.

Fotografie: Chris Soellaart

Misschien vindt u dit ook interessant?