Rijsenhout- Nog zeven vliegtuigbommen uit WOII

fullsizerenderRijsenhout, 23 september 2016 -Vandaag zijn er tijdens werkzaamheden zeven vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, waarmee het voorlopige totaal op 11 uitkomt.

Het gaat om zeven Duitse bommen van 50 kilo. De staat van de bommen is stabiel. Op dit moment is er geen risico voor omwonenden en infrastructuur. De bommen zijn gevonden tussen de Aalsmeerderweg in Rijsenhout en de A4. De bommen zijn nu afgedekt met platen en zand en vormen op deze wijze geen gevaar.

In het gebied zijn meerdere objecten onder de grond gedetecteerd die eerst benaderd en nader onderzocht moeten worden. Dit zouden bommen kunnen zijn, maar ook metalen objecten. Als er bommen worden gevonden, worden deze door de Explosieven Opruimingsdienst geïdentificeerd en veilig gesteld.

Dit onderzoek gebeurt de komende twee tot drie weken. Als alle objecten benaderd zijn en een totaalbeeld is van wat er nog meer ligt, dan wordt er een plan gemaakt om de bommen te ontmantelen dan wel gecontroleerd te laten ontploffen. Dit plan wordt door alle betrokken partijen en hulpdiensten opgesteld.

In dit plan staat de datum en het tijdstip van ontmanteling dan wel gecontroleerde ontploffing(en) vermeld. Naar alle waarschijnlijkheid is het dan ook noodzakelijk het gebied gedeeltelijk te ontruimen.

Omwonenden worden voor die tijd hierover nader geïnformeerd door het gebiedsmanagement en de dorpsraad.

Bron: Gemeente Haarlemmermeer

fullsizerender img_4322

Misschien vindt u dit ook interessant?