Vijfhuizen – Busje belandt op z’n dak, bestuurder gewond

evl_driemerenweg-8Vijfhuizen, 17 september 2016 – Een automobilist is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ernstig ongeval op de Drie Merenweg (N205).

Het ongeval gebeurde nabij de kruising met de Vijfhuizerweg. Tijdens het veranderen van de rijstrook ging het mis en raakte de bestuurder van het busje een personenwagen.

Hierdoor raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en kwam in de middenberm terecht, ramde een verkeersbord en een lichtmast om vervolgens op de andere weghelft op z’n dak tot stilstand te komen.

Diverse hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter uit Amsterdam, werden ingezet om hulp te bieden bij het ongeval. Het slachtoffer is door de brandweer uit zijn wagen bevrijd.

Na de nodige zorg is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De verkeersongevallen analyse van de politie heeft het ongeval in onderzoek.

Door het ongeval was de Drie Merenweg tussen de Vijfhuizerweg en de afslag Hoofddorp in de richting van Nieuw-Vennep afgesloten. In de richting van Haarlem stond een lange kijkers file.

Fotografie: Eric van Lieshout

Misschien vindt u dit ook interessant?