Hoofddorp – Verwijdering (brom)fietsen op Van Stamplein en bij station

EvL_Stampplein (1)Hoofddorp, 6 september 2016 –ย Voor de ingang van winkelcentrum Vier Meren en Dirk van den Broek op het Burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp is overlast van hinderlijk en gevaarlijk geparkeerde (brom)fietsen. Vanaf maandag 5 september gaat de gemeente hier fout geparkeerde (brom)fietsen verwijderen. Bij station Hoofddorp worden vrijdag 2 september fietsen weggehaald die hier te lang staan en eruit zien of ze al lang niet worden gebruikt.
Voor de ingang van winkelcentrum Vier Meren en Dirk van den Broek op het Burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp-Centrum is overlast van hinderlijk en gevaarlijk geparkeerde (brom)fietsen. Zij blokkeren de ingangen waardoor die voor hulpbehoevenden en hulpdiensten niet goed toegankelijk zijn. Afgelopen maanden heeft de gemeente fietseigenaren gewaarschuwd door labels te hangen aan fietsen die voor de ingang staan. Ook zijn borden geplaatst en vakken gemarkeerd. De gemeente verwijdert vanaf maandag 5 september (brom)fietsen die in de gemarkeerde vakken geparkeerd zijn. Ook fietsen die bijvoorbeeld op de blindengeleidestrook staan, worden weggehaald. Verwijderde (brom)fietsen worden opgeslagen in het fietsdepot van AM match, Hoofdweg 583 in Hoofddorp, haarlemmermeergemeente.nl/fietsdepot. Eigenaren kunnen hun (brom)fiets hier tegen betaling van 25 euro ophalen.

Station Hoofddorp

Bij station Hoofddorp mogen fietsen maximaal vier weken in de rekken staan. Half juli is aan veel fietsen die eruit zien of ze lang niet zijn gebruikt, een waarschuwingssticker bevestigd dat de fietsen verwijderd zouden worden. Het gaat bijvoorbeeld om fietsen met kapotte trappers, leeggelopen banden en fietsen die onder het stof en spinrag zitten. Afgelopen week zijn de fietsen die er nog met een waarschuwingssticker stonden, voorzien van oranje sticker met een zogeheten officiรซle beschikking dat de fiets binnen enkele dagen verwijderd wordt. Vrijdag 2 september worden alle fietsen die er dan nog met beide stickers staan weggehaald. Ook die worden opgeslagen in het fietsdepot bij AM match en zijn tegen betaling van 25 euro op te halen.

Alle fietsen die de gemeente weghaalt worden gepubliceerd op www.verlorenofgevonden.nl

Bron: Gemeente Haarlemmermeer Foto’s: Eric van Lieshout

Total Page Visits: 2189 - Today Page Visits: 2