Halfweg: Grote verkeerscontrole op het Bietenplein

EvL_Bietenplein (12)Halfweg, 29 juni 2016 – De politie heeft woensdagmiddag een grote verkeerscontrole gehouden op het Bietenplein in Halfweg gelegen naast de A200. Aan deze controle werkten onder andere de belastingdienst mee.

Diverse motoragenten reden rond de controle locatie en plukten voertuigen uit het verkeer en leidde deze naar de controle locatie.

Ook stonden er diverse ANPR-voertuigen van zowel de politie als de belastingdienst opgesteld in de buurt van de controlelocatie. (ANPR: deze kenteken-lezende apparaten hebben een computerbestand dat gevuld is met kentekens die gekoppeld zijn aan o.a notoire drankrijders, wanbetalers, gestolen voertuigen, signaleringen, belastingschuld, katvangers etc.).

De ANPR-voertuigen controleerden de kentekens van alle passerende voertuigen en wanneer zij een “hit” registreerden, werd het betreffende voertuig door een motorrijder van de politie uit het verkeer gehaald en naar de controlelocatie gebracht.

In totaal werden er 113 voertuigen gecontroleerd, waarvan 57 met een belasting hit en 56 voor de politie.

De belastingdienst had voor 100.000,- euro contant  geïnd  , op 31 voertuigen beslag
gelegd en daadwerkelijk 19 afgevoerd.

Er zijn diverse proces-verbalen opgemaakt voor het rijden met een ongeldig rijbewijs, of geen rijbewijs.

Meerdere openstaande boetes met een totaal bedrag van bijna 3900 euro zijn door de politie geïnd.

Verder zijn er nog diverse voertuigen naar de controle locatie gebracht voor geen APK, auto met geschorst kenteken, geen verzekering en een aanhanger met niet het juiste kenteken.

Ook is er een bekeuring uitgeschreven voor het rijden met een 45 km voertuig op een snelweg en een bekeuring voor het negeren van een keer verbod op de snelweg.

De afdeling motorrijtuigen belasting van de belastingdienst heeft ook een flink aantal aanslagen uitgedeeld aan bestuurders van een auto met buitenlands kenteken.

Fotografie: Eric van Lieshout

Misschien vindt u dit ook interessant?