Cruquius: Haarlemmers proberen rubberboot te stelen

Politie (5)Cruquius, 14 mei 2016  – De politie heeft zaterdagmorgen twee Haarlemmers van 34 en 39 jaar oud aangehouden, omdat zij probeerden een rubberboot te stelen. De boot lag langs de Bennebroekerdijk in Cruquius.

Omstreeks 00.35 uur kreeg de politie melding van een getuige die had gezien dat twee mannen probeerden een rubberboot te stelen. Ter plaatse trof de politie de twee verdachten die aan het opgegeven signalement voldeden. De mannen bleken gereedschap bij zich te hebben om een boot te kunnen stelen. Ook vond de politie een rubberboot waarvan het kabelslot vernield was. Bij de boot lag ook inbrekersgereedschap.

De getuige meldde ook dat hij de mannen al eerder had gezien toen zij langsfietste. De politie vond twee fietsen met fietstassen. In de tassen is nog meer inbrekersgereedschap aangetroffen.

Beide mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het gereedschap is in beslag genomen.