Rozenburg: Snelheidscontrole Beechavenue n.a.v. de vele ongevallen

EvL_Beechavenue (3)Rozenburg, 4 mei 2016 – De politie heeft woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden op het Beechavenue en de Aalsmeerderweg. De aanleiding is onder andere de hoeveelheid “ernstige” ongevallen op de kruising, zoals gisteren toen een busje tegen een lijnbus aanbotste.

De politie heeft diverse boetes uitgeschreven aan personenwagens en vrachtwagens. Een taxi spande de kroon met 101 km/u binnen de bebouwde kom. Omdat deze snelheid nog gecorrigeerd moest worden, mocht de chauffeur zijn rijbewijs behouden.

De politie heeft aangegeven dat er vaker op het Beechavenue gecontroleerd gaat worden.

Fotografie: Eric van Lieshout

Total Page Visits: 1097 - Today Page Visits: 2

2 Thoughts to “Rozenburg: Snelheidscontrole Beechavenue n.a.v. de vele ongevallen”

 1. Moi

  @Peter,
  In essentie is dat waar, echter als jij met 70 tot ruim 100km/u op die kruising aan komt rijden waar 50 is toegestaan dan wordt de snelheid wel degelijk een factor in de oorzaak. Ook is de schade/letsel groter bij hogere snelheden.

  Ik rij regelmatig op die kruising en moet wel eerlijk toegeven dat wanneer je vanaf Schiphol-Rijk over de Aalsmeerderweg rijdt richting Rozenburg dat je de kruising met de Beachavenue zeer laat opmerkt. Pas enkele meters voor de kruising staat een waarschuwing op de weg en een verkeersbord.

  Als je netjes 50 rijdt kun je dat nog optijd aanremmen, echter wanneer je (veel) te hard rijd en je het dan pas door dat er een kruising komt moet je echt zwaar in de ankers, heb het regelmatig bijna zien fout gaan.
  Snelheid is dus wel degelijk een factor, echter dat neemt zeker niet weg dat er ook veel meer aan gedaan kan worden om de kruising veel beter zichtbaar te maken vanaf de Aalsmeerderweg.

 2. Peter

  Tsja, je zou denken dat die ongevallen veroorzaakt worden door voorrangsfouten, niet door snelheidsovertredingen. Maar een laserkanon is goedkoper dan een rotonde, dus we zullen het ermee moeten doen.

Comments are closed.