Hoofddorp: Scooterrijder ernstig gewond na negeren stopteken (update)

CST_Saturnuspad (2)Hoofddorp, 23 april 2016 – Een 16-jarige scooterrijder is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een boom op het Saturnuspad.

Agenten zagen de bromfietser met hoge snelheid rijden vlakbij het station. De bestuurder kreeg een stopteken, maar negeerde dit. Hij plaatste zijn voet voor de kentekenplaat en vluchtte weg. Op het fietspad kwam de bromfietser voor een S-bocht op het fietspad in het gras terecht en kwam met zijn brommer tegen een boom terecht. De bromfietser kwam ten val en was buiten bewustzijn

De scooterrijder is overgebracht naar het ziekenhuis. De trauma-arts van het gealarmeerde mobiel medisch team is met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis. Daar bleek het slachtoffer een gebroken enkel en een hersenschudding te hebben opgelopen. De verkeersongevallen analyse van de politie heeft het ongeval onderzocht.

Zowel het politievoertuig waarvan het stopbord brandde als de scooter zijn door een politie takelwagen meegenomen.

Fotografie: Chris Soellaart

Misschien vindt u dit ook interessant?