Hoofddorp: Man ernstig gewond bij ongeval op de A5

EvL_A51.1R (10)Hoofddorp, 17 februari 2016 – Een automobilist is woensdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de A5. Het ongeval gebeurde toen het slachtoffer vermoedelijk in volle vaart achterop een bijna stilstaande wagen botste.

Op de A5 werd begonnen met werkzaamheden en gold er een snelheidsbeperking, ook was hierom de rechterbaan afgekruist en stond er een vrachtwagen met een botsabsorber en pijl. De automobilist die zo goed als stil stond liet een automobiliste voor zich invoegen, toen de wagen in volle vaart op hem botste.

Diverse hulpdiensten, waaronder het mobiel medisch team uit Amsterdam kwamen hulp bieden aan het slachtoffer. De man is met behulp van de brandweer uit de wagen gehaald. Het slachtoffer is na de nodige medische zorg in de ambulance, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de voorste wagen was met de schrik vrijgekomen.

Door het ongeval en de afhandeling was de A5 richting A9 volledig afgesloten.

Fotografie: Eric van Lieshout & Jasper Meekel

Misschien vindt u dit ook interessant?