Rozenburg: Man overleden na aanrijding met vrachtwagen (update)

EvL_N201 (4)Rozenburg, 2 februari 2016 – Bij een ernstig ongeval op de Rozenburgdreef (N201) is een automobilist gewond geraakt. Het slachtoffer was de bestuurder van een personenwagen, die moest afremmen toen het verkeer stil ging staan. Een achteropkomende vrachtwagen kon vermoedelijk niet optijd remmen en botste achterop de personenwagen.

Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder de traumahelikopter die op de naastgelegen busbaan landde. Het slachtoffer is na de nodige zorg in de ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.

Meerdere personen zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd, gelukkig liep verder niemand letsel op.

De 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wieringerwerf is volgens procedure aangehouden en naar het bureau overgebracht. In totaal waren vier personenwagen en een vrachtwagen bij het ongeval betrokken.

De verkeersongevallendienst van de politie onderzoek het ongeval. Door het ongeval en de afhandeling stond de N201 vast in de richting van Hoofddorp. Toen het enigszins kon is het verkeer langs het ongeval geleid en werd de weg weer afgesloten voor onderzoek.

Update 3 feb 2016:

De 59-jarige man uit Lisse, die in de auto zat waar de vrachtwagen tegen botste, is in de nacht van dinsdag op woensdag is hij overleden.

Fotografie: Eric van Lieshout