Nieuw-Vennep: Invallen in witwasonderzoek

Politie - NieuwNederland, 12 januari 2016 – In een onderzoek naar het witwassen van geld heeft de politie dinsdag 12 januari op een zestal locaties in Arnhem, Huissen en Nieuw-Vennep zoekingen verricht en goederen in beslag genomen. Er werden nog geen arrestaties verricht.

Aanleiding tot het onderzoek was informatie die was binnengekomen over een echtpaar uit Huissen. Hun grootschalige uitgaven bleken niet in overeenstemming met hun inkomsten. Bovendien wordt de man verdacht van betrokkenheid bij de handel in artikelen die gebruikt worden in de hennepteelt (growshops).

Hennep, wapen en cash
Op zes verschillende locaties deed de politie invallen. Het ging daarbij om twee bedrijfspanden in Nieuw-Vennep, twee woningen in Huissen en een coffeeshop annex woning in Arnhem-Noord. Daarbij werd in totaal 6 kilo hennep, een vuurwapen en munitie en een bedrag van ongeveer 25.000 euro aan cash in beslag genomen. Ook werd beslag gelegd op diverse luxe goederen zoals tassen, (dure) merkkleding en schoenen. Daarnaast trof de politie in de bedrijfspanden in Nieuw-Vennep diverse goederen aan die bestemd zijn voor de hennepteelt zoals elektrische apparatuur en plantenvoeding. Ook die goederen zijn in beslag genomen.

Afpakteam
Het onderzoek werd uitgevoerd door het zogenoemde ‘Afpakteam’. Dit is een groep rechercheurs met financiële expertise die zich onder meer richt op het afpakken van geld en goederen die door misdrijven zijn verkregen en het witwassen van geld. Bij de invallen werd ook gebruik gemaakt van de expertise van Defensie (zoeken naar verborgen ruimtes) en gespecialiseerde speurhonden voor geld en verdovende middelen.

Help misdaad te bestrijden
Misdaad mag niet lonen! Daarom intensiveert de overheid haar inspanningen om crimineel vermogen af te pakken. Met het afgepakte vermogen compenseren we, indien mogelijk, eerst de slachtoffers. Wat overblijft, vloeit naar de staatskas. Door de status(symbolen) af te pakken van de crimineel, tonen we dat misdaad niet loont. Het geld dat we afpakken kan niet gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten. Zo wordt Nederland veiliger.

Ken jij iemand die verdient aan criminaliteit? Tip dan de politie via 0900-8844. Kent de dader jou ook? Bel M. 0800-7000 en meld misdaad anoniem. Zo kun je een bijdrage leveren aan de veiligheid in je eigen omgeving.

Misschien vindt u dit ook interessant?