Aalsmeer: Fietsster gewond na aanrijding met auto

DSC_0111_resized_3Aalsmeer, 17 augustus 2015 – Bij een ongeval op de rotonde Hornweg met de Machineweg is maandagmiddag een fietsster gewond geraakt.

Volgens een omstander gaf de bestuurster voorrang aan een groepje fietsers van rechts maar zag de fietsster van links over het hoofd. Het slachtoffer, een jonge vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallen analyse van de politie onderzoekt het ongeval.

Fotografie: Rob Franken

DSC_0106_resized_5 DSC_0108_resized_5 DSC_0111_resized_3 DSC_0122_resized_3 DSC_0125_resized_4

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

5 gedachten over “Aalsmeer: Fietsster gewond na aanrijding met auto”

  1. viffer

    De pijlen op het wegdek (foto 2) wekken wel de indruk dat fietsers daar in beide richtingen mogen oversteken …

  2. Bertje1965

    @Moi; allereerst hangt er geen onderbord onder het bord fietspad. Ten tweede geeft het bord op de rotonde de verplichte rijrichting aan. Inderdaad besluiten gemeenten in al hun wijsheid om hier een eigen idee aan te geven. Het idee van een rotonde is juist om de doorstroming te vergemakkelijken en de veiligheid te vergroten. De veiligheid wordt vergroot omdat, als het goed is aangelegd, bestuurders maar van 1 richting komen.
    Dat neemt niet weg dat de automobilist de fietser aan had moeten zien komen. Het is ook zeker niet verstandig om beertjes, navigatieapparaten, parkeervergunningen en andere troep in je zicht te hangen.

  3. Moi

    @Bertje1965

    Inderdaad een slimme reactie aangezien hij gelijk heeft, het is niet slim om ”versieringen” of andere zaken bij de vooruit te plaatsen. Ook al zitten deze beren laag, het getuigt niet van veel inzicht aangezien die beren ook projectielen worden, of kunnen worden, bij aanrijdingen.
    Een navigatie kan nog als je deze zo laag mogelijk plaatst en niet zoals je vaak ziet in het midden van je voorruit, een fietser (of auto) kan daar makkelijk in verdwijnen.

    Echter nu even inhoudelijke reactie, die fietser had alle recht om daar te fietsen. Zie ook het onderbord bij de foto waar de agenten de fiets ter reconstructie bij de auto houden. Het bord is nog net, uiterst rechts, zichtbaar en geeft aan dat fietsers van beide kanten komen.
    Volgens mij is het zelfs zo dat er aan de andere kant helemaal geen fietspad ligt waardoor de fietser wel op deze wijze moest oversteken.

    Of dit een wenselijke verkeerssituatie is, is een ander verhaal. Het lijkt mij onlogisch aangezien een rotonde normaal gesproken eenrichtingsverkeer is. Echter zoals zo vaak in Nederland worden er voor fietsers regematig uitzonderingen gemaakt. Dit is nou eenmaal zo en je hoort trouwens altijd, bij elke kruising, naar links en naar rechts te kijken.

  4. Bertje1965

    Slimme reactie van Dudeson. Waarom mag/moet die fietser zo nodig tegen het verkeer in rijden? De borden op de rotonde en bij het fietspad geven niet aan dat de fietser de andere kant op mag rijden.

  5. Dudeson

    Met knuffels achter het voorruit rijden, dan ben je waarschijnlijk ook niet bewust met autorijden/veiligheid bezig. Er zal maar net iets in die dooie hoek zitten.
    Trouwens kinderen mogen nog helemaal niet autorijden.

Reacties zijn gesloten.