Hoofddorp: Auto uit de bocht, bestuurster gewond

EvL_hoeksteen (7)Hoofddorp, 28 juli 2015 – Bij een ongeval op Hoeksteen is dinsdagochtend een automobiliste gewond geraakt. De automobiliste kwam met haar wagen uit de richting van Rozenburg en reed richting Hoofddorp, toen ze uit de bocht vloog, net voorbij het viaduct van de A4.

De vrouw botste frontaal op een tegemoet komende  wagen en raakte ook nog twee geparkeerde wagens welke op het parkeerterrein van het hotel stonden.

De bestuurster is na de nodige zorg in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, de andere bestuurder liep geen letsel op.

Beide wagens zijn versleept.

Fotografie: Eric van Lieshout

EvL_hoeksteen (1) EvL_hoeksteen (2) EvL_hoeksteen (3) EvL_hoeksteen (4) EvL_hoeksteen (5) EvL_hoeksteen (6) EvL_hoeksteen (7) EvL_hoeksteen (8) EvL_hoeksteen (9) EvL_hoeksteen (10)

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

3 gedachten over “Hoofddorp: Auto uit de bocht, bestuurster gewond”

  1. Bertje1965

    Ik heb, zoals Moi dit meldt, ook al eerder vermeld. Het wegdek mist schijnbaar een toplaag waardoor het glad wordt als het nat is. Bij een droog wegdek valt dit niet op maar bij een nat wegdek dus wel…
    Ik kan mij niet voorstellen dat de gemeente hier niet van op de hoogte is.

  2. Moi

    @Dudeson,
    Het wegdek is in de betreffende bocht zeer glad, slecht en gevaarlijk en is dit al enige tijd. Zeker wanneer het wegdek nat is zie je daar regelmatig auto’s weg glijden. Meestal gaat het goed maar niet altijd. De bocht is ook niet voorzien van een snelheidsbeperking en/of een bord dat aangeeft dat het een scherpe bocht betreft.

    Tot enige tijd gelden was dit bij die andere bocht ook het geval en reed er regelmatig iemand de sloot in. Die bocht is voorzien van nieuw asfalt en sindsdien heb ik geen berichten meer gezien dat er daar iemand uit de bocht is gegeleden.

    Aan de andere kant van de A4, bij de kruising van de Hoeksteen met de Rijkerstreek (bij de verkeerslichten) vliegen ook regelmatig automobilisten uit de bocht waarbij ze soms de verkeerslichten uit de grond rijden. Hier is het asfalt ook vrij glad bij nat wegdek en ook hier staat geen waarschuwing dat de bocht scherp is.

    Waarschijnlijk ontbreken die waarschuwingen omdat de betreffende bochten met droog weer wel acceptabel zijn.

  3. Dudeson

    Het is de laatste tijd wel raak bij de hoeksteen onder het viaduct.
    Ligt er soms uitgeklotste diesel ? En in hoeverre is de wegbeheerder verantwoordelijk voor het opruimen of extra waarschuwings borden, geel/rood gestreepte vlag :-)?

    Lijkt mij igv een lastig verhaal richting de verzekering. Standaard commentaar ‘u had uw snelheid moeten aanpassen aan de omstandigheden’.

Reacties zijn gesloten.